Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Aktívna babička (80): Šéfovala gangu pašerákov a prevádzačov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SAN DIEGO - Osemdesiatnička Felicitas Gurrolová sa v piatok na súde v kalifornskom San Diegu priznala k organizovaniu prevádzania nelegálnych prisťahovalcov cez mexicko-americké hranice.

Už 84-ročná Gurrolová šéfovala prevažne ženskému gangu pašeráčok, ktorý nelegálnym migrantom zabezpečoval falošné identifikačné preukazy, ktorými sa následne preukazovali pri vstupe do USA. Skupina využívala hraničný priechod Tijuana-San Diego, ktorý je vôbec najvyťaženejším na svete.

Organizácii sa počas 40 rokov jej fungovania darilo prevádzať 40 až 80 ľudí mesačne, pričom od každého migranta inkasovali v priemere 3400 dolárov (2400 eur).

Gurrolová môže vo väzení stráviť najviac päť rokov, podľa jej právneho zástupcu Tom Matthewsa sa však s prokuratúrou podarilo dosiahnuť dohodu na výške trestu v trvaní maximálne troch rokov a jedného mesiaca.

Gurrolovej 56-ročná dcéra Hilda Morenová, ktorú úrady obvinili z prevádzačstva spoločne s ďalšími deviatimi členkami skupiny, si aj vzhľadom na svoj nižší vek môže za mrežami odsedieť až 15 rokov. Sudkyňa Nita Stormerová súhlasila, aby Gurrolová a Morenová boli umiestnené v spoločnej cele a aby tak Morenová mohla svojej 84-ročnej matke pomáhať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu