Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zlatá baňa na Kramároch: V nemocnici upratovalo 29 Ukrajiniek načierno!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Z upratovania priestorov nemocnice na Kramároch si Vasyl D. (32) z Ukrajiny spravil zlatú baňu. Za pomoci ukrajinských upratovačiek, ktoré nelegálne previedol na Slovensko, sa obohatil o vyše 120 tisíc eur.

Firma, ktorá poctivo prešla výberovým konaním a vyhrala tender, si na upratovacie práce v priestoroch nemocnice na Kramároch najala Vasyla D. „V období minimálne od roku 2009 do začiatku minulého roku mal Vasyl D. zabezpečovať v priestoroch bratislavskej nemocnice s poliklinikou vykonávanie upratovacích prác,“ potvrdila pre Topky policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

To, že ukrajinský podvodník si na upratovanie obstaral 29 Ukrajiniek na čierno, firma netušila. Aby Vasyl zakryl svoje nelegálne podnikanie, odpracované hodiny upratovačiek účtoval v cudzom mene nastrčeného podniku. Takýmto prefíkaným spôsobom sa Ukrajinec obohatil o najmenej 123 tisíc eur. Zo špinavých peňazí potom vyplácal svoje nelegálne zamestnankyne, ktorým platil 2,50 eur za hodinu.

Vasyla už obvinili z prevádzačstva, ako aj z legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Ak ukrajinskému podvodníkovi dokážu vinu, hrozí mu za jeho čierne podnikanie až 12 rokov. Nelegálne zamestnané Ukrajinky už boli zo Slovenska vyhostené a dostali zákaz vstupu na 5 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu