Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Žene narástli gigantické nohy, jednu si dala odrezať!

Mandy v čase, keď mala ešte obe nohy Zobraziť galériu (2)
Mandy v čase, keď mala ešte obe nohy

LONDÝN/BRATISLAVA - Mandy Sellarsová (36) z anglického Accringtonu trpí rovnakým ochorením ako "Sloní muž" Joseph Merrick. Proteus syndróm je zriedkavá genetická porucha, ktorá u ženy spôsobila nekontrovateľný rast oboch dolných končatín. Amputáciu jednej z nich považuje za dobrú voľbu.

"Mala som pár infekcií v krátkej dobe, vrátane septikémie, takže sa lekári rozhodli nohu odrezať. Amputácia úplne zmenila môj život... Mám pocit, že som zdravá a cítim sa ako pred 20 rokmi," uviedla žena, ktorej nohy vážia cez 60 kíl.

Operáciu vykonali vlani v januári v Liverpoole a Mandy strávila päť mesiacov zotavovaním sa v nemocnici, kým ju prepustili domov.

Keď mala Mandy sedem rokov, jej rodičom June a Rodneymu načrtli možnosť amputácie. Tí ju však odmietli s tým, že výber nechajú na svoju dcéru, keď bude staršia.

V súčasnosti sa žena snaží zžiť s protetickou nohou, zúčastňuje sa pravidelnej fyzioterapie a učí sa znovu chodiť. Napriek tomu, že sa cíti fyzicky aj psychicky lepšie, ochorenie má za následok, že jej nohy neustále rastú.

Mandy trávi veľkú časť svojho voľného času zvyšovaném povedomia o svojom stave, ktorý postihuje okolo 200 ľudí na celom svete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu