Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mužovi sa vyvinul 80-kilový nádor, stále rastie!

Nguyen je zúfalý a prosí o finančnú pomoc
Nguyen je zúfalý a prosí o finančnú pomoc

HANOJ - Tridsaťjedenročný Vietnamec dnes zverejnil svoju prosbu o finančnú výpomoc, aby mu mohli lekári odstrániť 80-kilogramový nádor. Rastie mu na pravej nohe už vyše 30 rokov napriek amputácii nohy v kolene pred 14 rokmi.

"Nemôžem nič robiť, iba sedieť alebo ležať," pretože nádor je až meter široký, uviedol Nguyen Duy Hai vo svojom dome v meste Sa Lat v strednom Vietname.

Keď mal štyri roky, začala sa zväčšovať dolná polovica jeho pravej nohy. Keď mal 17 rokov, vážil "prírastok" už približne 25 kilogramov. Rodičia ho zobrali do nemocnice, ale lekárom sa nepodarilo zistiť príčinu rastu. Požiadali ich preto, aby synovi nadmernú časť amputovali. V roku 2001 sa z nej ale vyvinul nádor, ktorý sa stále rozširoval, až pohltil celú spodnú časť jeho tela. V najširšej časti teraz meria vyše meter.

Podľa primára onkologického oddelenia v hanojskej nemocnici ide o najväčší nádor, aký kedy vo Vietname zaznamenali. "Pokiaľ vieme, je rekordný," uviedol Vu Van Thach.

Rodina postihnutého muža je príliš chudobná, aby si mohla dovoliť ďalšiu operáciu po tom, ako amputácia v roku 1997 rast nádoru nezastavila. Muža opatruje jeho 61-ročná matka.

Nádor je nezhubný a jeho vznik mohla spôsobiť genetická mutácia, uviedol lekár Vu Van Thach. "Ak by bol zhubný, už by nežil."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu