Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Policajt sa po útoku bojí o rodinu, ochranu mu neposkytli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA/POVAŽSKÁ BYSTRICA - Strach o rodinu má šokovaný považskobystrický policajt, ktorému v utorok nadránom zapálili súkromné auto. Podľa neho ide o pomstu za to, že svoju prácu robí poctivo a že nedávno odhalil "trestnú činnosť".

Dopravný policajt, ktorý chce zostať v anonymite, povedal, že nedávno pomohol chytiť páchateľa a niekoľko dní nato mu zhorelo auto. "Mám dôvodné podozrenie, že to môže mať s prípadom súvis," uviedol. Doteraz mu v súvislosti s prácou nerobil nikto problémy.

"Snažím sa robiť svoju robotu poctivo a som šokovaný, že si niekto dovolí podpáliť auto policajtovi. Mám strach o svoju rodinu," dodal.

Podľa trenčianskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej sa začalo stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci.

"Dosiaľ neznámy páchateľ v nočných hodinách pred rodinným domom polial neznámou horľavou látkou a následne zapálil osobný automobil, ktorý patril policajtovi z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Považská Bystrica. Majiteľovi auta vznikla škoda asi 2500 eur. Po páchateľovi polícia pátra a hrozí mu trest odňatia slobody od šesť mesiacov do troch rokov," uviedla.

Polícia podľa nej nepoužíva v prípade, ak je obeťou policajt, osobitý postup pri vyšetrovaní. "Vec je v štádiu vyšetrovania. Poškodenému policajtovi nebola poskytnutá ochrana," doplnila. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu