Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pitbul zabil štvorročné dievčatko, ďalšie dohrýzol

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

MELBOURNE - Štvorročné dievča zahynulo po útoku pitbula na predmestí Melbourne. Pes napadol ešte ďalšie dieťa a jedného dospelého, uviedol dnes server The Australian.

Vláda austrálskeho štátu Viktória, kde Melbourne leží, v reakcii na prípad zvažuje sprísnenie trestov pre majiteľov nebezpečných zvierat.

Pitbul patril susedovi napadnutej rodiny. Podľa svedkov sa dostal do susednej záhrady a zaútočil tu na tridsaťročnú ženu. tá sa pred ním snažila utiecť do domu, zviera ju ale nasledovalo. V dome potom napadlo najprv päťročné dievča a následne o rok mladšie dievča. To zraneniam podľahlo.

Zatiaľ nie je jasné, či psa k útoku niečo vyprovokovalo. Podľa agentúry AP ale úrady rozhodli, že zviera utratia. Vláda štátu Viktória v reakcii na prípad navrhla, aby majiteľom psov, ktorí niekoho zabijú, hrozili rovnaké tresty ako vodičom, ktorí zabijú z nedbanlivosti. Znamenalo by to trest väzenia až do výšky 20 rokov.

Chovanie pitbulov je vo Viktórii povolené, ale s určitými obmedzeniami. Všetky zvieratá musia byť vykastrované a musia byť registrované na miestnych úradoch.

Šéf austrálskeho klubu chovateľov pitbulov Colin Muir však vyhlásil, že kvôli prípadu by nemali sprísňovať podmienky pre chov tohto psieho plemena. "Nie je to otázka rasy, ide o zodpovednosť majiteľa a o výchovu psa," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu