Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tragická havária sanitky a BMW si vyžiadala tri životy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JIČÍN - Piatková zrážka sanitky a auta BMW na ceste pri Samšine v Jičíne si pripísala ďalšiu obeť. V noci na dnes podľahla zraneniam spolujazdkyňa z osobného auta, povedala hovorkyňa jičínskej polície Hana Klečalová. Havária si tak vyžiadala už tri životy. V piatok priamo pri nehode zomreli vodič (39) automobilu a sanitkou prevážaný pacient (77), ďalší traja ľudia boli zranení.

"Príčinu nehody a mieru zavinenia stále zisťujeme. Pomohlo by nám, keby sa nám ozvali svedkovia na linku 158," uviedla Klečalová.

Havária sa stala približne o 17:30 na prehľadnom úseku na hlavnom cestnom ťahu medzi Sobotkom a Jičínom. Podľa policajnej hovorkyne vodič sanitky išiel v smere na Jičín a mal zapnutú zvukovú aj svetelnú výstrahu. Silný náraz obe vozidlá zdemoloval. Sanitka zostala ležať na boku, osobné auto skončilo v priekope.

Vodič (27) sanitky a o rok mladšia sestra boli so zraneniami prevezení do nemocnice. V Královohradeckom kraji tento rok ide už o druhý prípad tragickej nehody sanitky. V júni pri strete sanitky a nákladného auta na Rychnovsku zomreli vodič sanitky a prevážaný pacient. Ťažké zranenie utrpela aj sestra zo sanitky. Vyšetrovanie nehody potrvá rádovo mesiace, oznámila po nešťastí polícia.

Tragická nehoda sanitky sa v Královohradeckom kraji stala tiež v júni 2009 pri Červenom Kostelci. Sanitka, ktorá rozvážala pacientov po dialýze, náhle vyšla do protismeru a narazila do mostu. Pri nehode zomrel jeden človek, ďalší zranený z havárie zomrel neskôr v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu