Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pri čelnej zrážke zahynul vodič sanitky aj pacient

Zrážka sanitky s kamiónom Zobraziť galériu (4)
Zrážka sanitky s kamiónom (Zdroj: hzshk.cz)

VAMBERK - Tragické následky mala čelná zrážka auta záchrannej služby s kamiónom, ku ktorej došlo dnes ráno pri českom Vamberku. Pri havárii zahynul vodič sanitky a pacient. Dvoch ťažko zranených previezli do nemocnice, informovala policajná hovorkyňa Alena Kacálková.

Nehoda sa stala po štvrtej hodine, keď sa sanitka pri predbiehaní traktora čelne zrazila s kamiónom, povedala hovorkyňa. Ťažko zranená bola zdravotná sestra zo sanitky a vodič kamiónu.   

"Bohužiaľ vždy je raz prvýkrát, v hradeckej záchranke sme takto ťažkú nehodu so smrteľnými následkami dosiaľ nemali," povedal riaditeľ Zdravotníckej záchrannej služby Královéhradeckého kraja Jiří Mašek, ktorý je medzi záchranármi od roku 1990. Mašek ráno navštívil miesto tragédie, vedenie záchrannej služby už hovorilo s manželkou zosnulého vodiča i pacienta.

Podľa Maška bola sanitka pri čelnom strete s kamiónom úplne zničená, jej hodnota bez prístrojov sa pohybuje okolo dvoch miliónov českých korún. "Celkovú škodu zatiaľ nemáme vyčíslenú, o príčine stretu nechcem špekulovať, to je vecou vyšetrovania polície," dodal.

K tragickej nehode sanitky v Královohradeckom kraji došlo už v júni 2009 pri Červenom Kostelci. Sanitka, ktorá rozvážala pacientov po dialýze, náhle prešla do protismeru a narazila do mostíka. Pri nehode zahynul jeden človek, ďalší podľahol zraneniam neskôr v nemocnici. Ďalší traja ľudia utrpeli zranenia. Súd potrestal vodiča sanitky 18 mesiacmi väzenia s podmienečným odkladom na tri roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu