Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Breivik si mal masaker na ostrove Utöya nakrúcať na kameru!

Breivik mal pri sebe podľa viacerých svedkov kameru
Breivik mal pri sebe podľa viacerých svedkov kameru

OSLO - Anders Behring Breivik, ktorý sa priznal k spáchaniu dvoch teroristických útokov z 22. júla v Nórsku, si možno masaker na ostrove Utöya nakrúcal. Viacero ľudí, ktorí masaker prežilo, totiž vypovedalo, že Breivik mal pri sebe kameru, uviedol podľa agentúry APA policajný vyšetrovateľ Paal-Fredrik Hjort Krabi. Atentátnik písal o kamere aj vo svojom manifeste, kde zdôrazňoval význam filmovej dokumentácie.

Hjort Kraby denníku Adresseavisen povedal, že policajti zaistili na ostrove niekoľko stoviek elektronických záznamových zariadení, ako sú mobily, kamery a fotoaparáty. Prístroje a urobené záznamy teraz preveruje osobitný tím.

Zatiaľ ale podľa spomínaného vyšetrovateľa nenašli žiadnu kameru, ktorá by jasne ukázala Breivika, alebo ktorú by on sám použil. Vyšetrovatelia však nevylučujú, že údajnú stratenú kameru ešte objavia. Ostrov je stále kvôli zaisťovaniu stôp uzavretý.

Breivikove útoky neprežilo 77 ľudí, osem z nich zahynulo po výbuchu bomby vo vládnej štvrti v Osle a 69 zastrelil extrémista na ostrove Utöya.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu