Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nemci odškodnia muža, ktorý uniesol a zavraždil chlapca!

Magnus Gäfgen
Magnus Gäfgen (Zdroj: n24.de)

BERLÍN - Nemecká spolková krajina Hesensko musí zaplatiť odsúdenému vrahovi uneseného dieťaťa Magnusovi Gäfgenovi odškodné 3 tisíc eur za to, že mu policajti počas výsluchu vyhrážali mučením. Rozhodol o tom dnes krajský súd vo Frankfurte nad Mohanom. Gäfgena v roku 2003 odsúdili na doživotie bez možnosti prepustenia za únos a zavraždenie chlapca.

Gäfgen v žalobe požadoval 10 tisíc eur a ďalšie odškodné v neuverejnenej výške za to, že mu policajti v čase, keď po zadržaní odmietal hovoriť, vyhrážali, že z neho výpoveď dostanú mučením. Súd však Gäfgenovi priznal len časť žiadanej sumy a ďalšie body vrahovej žaloby zamietol, rovnako ako sťažnosť na zaujatosť obhajcu.
    

Prípad vzbudil svojho času v Nemecku mimoriadny ohlas. Únosca požadoval od rodiny miliónové výkupné, hoci chlapca uškrtil a potom hodil do jazera už krátko po únose. Páchateľ, ktorý v rodine pôsobil ako chlapcov domáci učiteľ, si chcel zaistiť peniaze na nákladný život. Hoci sám ešte študoval a bol bez väčších finančných prostriedkov, snažil sa urobiť dojem na svoju bohatú priateľku a predstieral, že patrí takisto k "zlatej mládeži".
    

Obhajoba na začiatku požadovala dokonca zastavenie procesu s tým, že polícia si vynútila priznanie páchateľa hrozbami násilím. Obžalovaný však urobil pred súdom nové a plné priznanie a súd konštatoval, že sa dopustil mimoriadne ťažkého zločinu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu