Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Opitý vodič zrazil dvoch cyklistov a pokúsil sa utiecť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAŤ - Opitý vodič (28) zrazil v sobotu okolo 23:45 v Hati pri Opave dvoch cyklistov. Muž zraneným nepomohol a z miesta nehody chcel utiecť, v čom mu ale zabránili svedkovia. Navyše riadil napriek tomu, že to mal súdom zakázané. Informoval o tom policajný hovorca René Černohorský.

Žena (27) a muž (34), obaja z Hati, išli na bicykloch smerom do centra obce, keď do nich zozadu vrazilo osobné auto, ktorého vodič dostal na ceste šmyk. Cyklistov previezli vo vážnom stave zdravotníci do nemocnice, muž bol v nemocnici len ošetrený.

Podľa Černohorského neprispôsobil vodič auta jazdu stavu cesty, svojim schopnostiam a zdravotnému stavu a zrejme išiel neprimerane rýchlo. Policajti mu navyše namerali v dychu vyše 1,2 promile alkoholu. "Následným preverovaním v dostupných evidenciách sa zistilo, že tento vodič z obce Žermanice má v registri vodičov platné tri zákazy riadenia spočívajúce v zákaze riadenia všetkých motorových vozidiel, a to od augusta roku 2010 až do júla roku 2012," dodal Černohorský.

Uviedol, že podľa troch svedkov sa muž po nehode vôbec nezaujímal o stav zranených a snažil sa miesto opustiť. Svedkovia mu to ale nedovolili. Vodiča teraz polícia vyšetruje kvôli ublíženiu na zdraví z nedbanlivosti, marenia výkonu úradného rozhodnutia, neposkytnutie prvej pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu