Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Francúzi zastrelili tehotnú ženu, muža a dieťa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

KÁBUL - Francúzske sily, vedené Severoatlantickou alianciou, zastrelili v severnom Afganistane troch civilistov vrátane tehotnej ženy. Informoval o tom v stredu večer vo vyhlásení prezidentský úrad v Kábule, ktorého dnes citovala agentúra DPA.

Vojaci si pomýlili vozidlo obetí s autom samovražedného bombového útočníka a spustili naň streľbu, pri ktorej zahynula tehotná žena, dieťa a muž. K incidentu došlo v stredu nadránom v provincii Kápísá, oznámil dnes hovorca francúzskych síl v Afganistane.

"Vojaci mali obavy, že je to auto so samovražedným bombovým atentátnikom. Vozidlu naznačili, aby zastavilo, ale jeho vodič to neurobil," uviedol hovorca. Zranenia utrpeli ďalší traja civilisti.

Vojaci, ktorí boli na hliadke, vypálili varovný výstrel, ale auto sa k nim začalo približovať. Po streľbe vyšlo najavo, že vo vozidle nie sú povstalci, dodal hovorca.

Afganský prezident Hámid Karzaj odsúdil útok so slovami, že "životy nevráti nijaké ospravedlnenie". Straty na životoch civilistov spôsobené medzinárodnými silami sú čoraz citlivejšou záležitosťou a zdrojom napätia medzi afganským prezidentom a jeho západnými spojencami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu