Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Slováka v Británii zabila pneumatika, firma zaplatí pokutu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Slovák pracujúci v Británii zomrel po výbuchu pneumatiky na kolese, ktoré opravoval. Stalo sa tak v deň jeho 33. narodenín. Informovala o tom stanica BBC a miestne médiá.

Firma C Bialek Ltd (obchodujúca pod názvom C B Skips) v meste Salisbury na odvoz odpadu, kde bol Jozef Trhan zamestnaný, podľa pondelkového rozhodnutia súdu zanedbala bezpečnostné opatrenia a musí zaplatiť pokutu 150 000 libier (170 000 eur).

K tragickému incidentu došlo ešte 12. februára 2008. Podľa vyšetrovania spoločnosť nezabezpečila Slovákovi potrebné školenie. Muž pracoval ako triedič privezeného odpadu, opravoval však aj kolesá ťažkej techniky. Spoločnosť bezpečnostné zlyhania priznala.

V deň nehody Trhan zváral rozpojené časti kolesa nakladača a nafukoval pneumatiku. Zvarené časti ale nevydržali, následkom čoho duša pneumatiky explodovala. Slovák utrpel ťažké poranenia hlavy, ktorýmpo prevoze do nemocnice podľahol.

"C B Skips zlyhala pri ochrane pána Trhana mnohými spôsobmi; v zásade ani nevedeli, čo sa na ich vlastnom dvore robí," uviedol Liam Osborne, inšpektor úradu bezpečnosti práce, ktorý prípad vyšetroval.

Firma okrem pokuty musí zaplatiť aj súdne trovy vo výške 55 000 libier (62 000 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu