Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Do solária chodila 2-krát týždenne, v tele jej narástlo 19 nádorov!

Donna sa v tínedžerskom veku častokrát v soláriu spálila Zobraziť galériu (2)
Donna sa v tínedžerskom veku častokrát v soláriu spálila

GLASGOW - Matka troch detí, ktorá v šestnástich začala chodiť do solária, umrela na rakovinu kože. Vplyvom umelého opaľovania dvakrát do týždňa sa jej v tele vytvorilo až 19 nádorov.

Tridsaťdeväťročnej Donne Ballantynovej sa pred deviatimi rokmi vyvinul melanóm. So zákernou chorobu bojovala dlhých desať rokov, rakovina sa však rozšírila do celého tela a nakoniec jej žena podľahla. Krátko pred smrťou povedala, že "keby mohla vrátiť čas, v soláriu by nestrávila ani sekundu". "Doplatila som na túžbu byť pekne opálená."

Zo svojho ochorenia obviňovala majiteľov solárií, pretože ju vraj neinformovali o tom, aký čas sa v nich môže opaľovať a aké silné žiarenie vlastne je. Donna sa častokrát spálila, jej koža bola celá červená a na dotyk boľavá. "Bola som tam tak dlho, ako som chcela. Vtedy to bolo v móde, všetky moje kamarátky tam chodili," povedala. Ženu pred rizikom umelého opaľovania varovali viacerí, nikto jej ale nepovedal, že môže spôsobiť aj rakovinu.

Po odstránení zhubného melanómu jej lekári povedali, že je "čistá". O niekoľko rokov neskôr si však pod pazuchou nahmatala hrčku. Podstúpila chemoterapiu, ani tá ale nezabránila rozšíreniu rakoviny do žalúdka, pečene, jednej nohy a hrdla. Prišla o všetky vlasy, nechty a schudla 20 kíl.

Donna zomrela minulý pondelok obklopená svojimi najbližšími.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu