Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Takmer uhorel na smrť, nespoznali ho ani vlastní rodičia!

Dereka čaká ešte niekoľko rokov rekonvalescencie Zobraziť galériu (2)
Dereka čaká ešte niekoľko rokov rekonvalescencie

WEST HILLS - Mladého Dereka Thomasa prezývajú "zázračný muž". Po hrozivej autonehode mu totiž dávali lekári len jednopercentnú šancu na prežitie. Tínedžer sa však dostal z najhoršieho a teraz podľa vlastných slov začína nový život.

Thomas (19) sa minulý rok v auguste vracal s priateľmi domov z výletu, keď zrazu terénne auto dostalo šmyk a niekoľkokrát sa prevrátilo. Pri nehode zahynuli traja ľudia vrátane jeho priateľky a ďalší utrpeli zranenia.

Mladík utrpel popáleniny tretieho stupňa na 85 percentách tela a keď ho do nemocnice prišli navštíviť rodičia, vôbec ho nespoznali. Thomasova prognóza bola priam mrazivá; podľa doktorov nemal prakticky žiadnu šancu. Popáleniny prenikli až do svalov a Kalifornčanovi taktiež hrozilo, že mu zlyhajú obličky, pečeň a pľúca. Štyri mesiace ho udržiavali v umelej kóme, aby chlapec necítil bolesť.

V novembri sa ale začal pomaly prebúdzať a o mesiac neskôr už rozprával. Tento týždeň Thomasa previezli do nemocnice v rodnom meste, kde bude pokračovať v liečbe.

Dereka prepustili domov

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu