Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dovolenková sezóna: V Rakúsku až deväťkilometrové zápchy

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

VIEDEŇ - Tisíce automobilistov uviazli na rakúskych diaľniciach v zápchach vznikajúcich v miestach opráv a zúžených pruhov.

Môže za to nielen striedanie turnusov v rekreačných strediskách pri Stredozemnom mori, ale aj začiatok hlavných školských prázdnin v polovici rakúskych spolkových krajín. Zápchy sú hlavne na Južnej diaľnici A2, Pyhrnskej diaľnici A9 a Innskej diaľnici A12, čo sú trasy využívané hojne aj slovenskými turistami. O problémoch informoval rakúsky autoklub ÖAMTC.

Na Južnej diaľnici A2 od Viedne do Štajerska vznikla deväť kilometrov dlhá kolóna medzi obcami Seebenstein a Wiener Neudorf po nehode nákladného auta. V protismere sa tvorila dvojkilometrová kolóna pri Pinkafelde.

Preťažené boli prakticky všetky trasy smerujúce na Slovinsko a cez neho ďalej k Jadranu, uvádza ÖAMTC. Na Pyhrnskej diaľnici A9 v mieste opráv vytvárala dvojkilometrová zápcha, pred tunelom pod pohorím Karavanke na diaľnici A11 boli zápchy päť kilometrov. Zúženým tunelom sa odbavovalo v blokoch, čakacia doba prekračovala pol hodiny.

O mnoho lepšie na tom neboli ani diaľkové cesty cez priesmyky, napríklad B179 cez Fernský priesmyk. Pri pohraničnom tuneli Füssen sa na juh odbavovalo blokovo, v smere na sever stáli fronty pred Lermooským tunelom.

Tradičné rady hlási autoklub tiež na Innskej diaľnici A12: kvôli nehodám pri Jenbachu a Schwazi a kvôli stavenískám medzi Hallom a Innsbruckom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu