Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

V "dome hrôzy" nútili prostituovať 40 dievčat, aj Češky!

Dom s temnou minulosťou v Gloucesteri
Dom s temnou minulosťou v Gloucesteri (Zdroj: bbc.co.uk)

LONDÝN - Dom, v ktorom mnohonásobní britskí vrahovia Rosemary a Frederick Westovci spáchali v roku 1971 prvú vraždu, slúžil v poslednej dobe ako nevestinec, v ktorom nútili prostituovať dievčatá z východnej Európy vrátane Česka. Polícia po sedemmesačnom vyšetrovaní gang pašerákov ľudí a prevádzkovateľov nevestinca rozbila, v Británii a ČR vzali do väzby najmenej šesť ľudí. Napísal to dnes britský bulvárny denník The Sun.

Scotland Yard, ktorého agenti sa do gangu infiltrovali, sa podľa denníka domnieva, že k prostitúcii bolo prinútených viac ako 40 žien, z ktorých niektoré mali len 18 rokov. Do Británie ich nalákali na ponuku práce alebo prísľub odmeny za fingovaný sobáš. Akonáhle ale prišli, boli prinútené k prostitúcii. Tie, ktoré sa vzpierali, trestali znásilnením a vystavovaním iným sexuálnym útokom.

Britská polícia sa domnieva, že každá z nich gangu zarábala týždenne až 3000 libier (cca 3400eur) a že za každý fingovaný sobáš gang inkasoval ďalších 4000 libier.

V čele gangu stáli žena (52) a jej syn (28). Žena, podozrivá z toho, že fungovala ako bordelmama, je medzi tromi osobami, ktoré zadržali v Gloucesteri a v Londýne. Syn je jeden z troch mužov, ktorí sú zadržiavaní v Liberci. Čaká sa, že v najbližšej budúcnosti zadržia ďalších ľudí, napísal denník.

Scotland Yard podľa neho potvrdil, že pre podozrenie z porušenia zákonov o prisťahovalectve a zo sexuálne motivovaných trestných činov drží vo väzbe tri osoby.

Polícia operáciu začala potom, čo sa jednému z dievčat podarilo utiecť a informovať o svojej kalvárii.

Údajná bordelmama a jej syn mali dom len prenajatý. Jeho majiteľ povedal, že nemal dôvod sa domnievať, že sa v ňom deje niečo nezákonného.

V tomto dome, na Midland Road 25, zavraždili v roku 1971 Westovci Frederickovu nevlastnú dcéru. Jej telesné pozostatky našli až v roku 1994, kedy dvojicu zatkli kvôli jedenástim ďalším vraždám, ktoré spáchala v novom "dome hrôzy" na Cromwellovej ulici 25 taktiež v Gloucesteri.

Westová bola kvôli desiatim vraždám odsúdená na doživotie. Jej manžel, ktorý bol obvinený z dvanástich vrážd, spáchal v roku 1995 vo väzení samovraždu. "Dom hrôzy" na Cromwellovej ulici koncom 90. rokov strhli a na jeho mieste vznikla spomienková promenáda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu