Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík (25) kradol meď, zasiahlo ho niekoľko tisíc voltov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

KLADNO - V areáli firmy Poldi Hütte na Priemyselnej ulici v Kladne našli mŕtvolu muža, ktorého zabil elektrický prúd. Muž zrejme kradol medené káble a dostal zásah o sile niekoľko tisíc voltov. Oznámila to hovorkyňa polície Michaela Nováková.

Dvadsaťpäťročný muž si podľa nej vyrezal dieru do zabezpečenej miestnosti, v ktorej sú koľaje na prepájanie káblov. Odstraňoval tam z medených káblov umelú hmotu, a keď sa zdvihol, zavadil o strop, ktorý bol pod prúdom.

"Zrejme sa to stalo už v piatok, pretože vtedy došlo k výpadku elektrickej energie. Ale vzhľadom k tomu, že to znovu nahodili a ono to fungovalo, tak tomu nevenovali pozornosť," dodala hovorkyňa.

Mŕtvolu podľa nej objavil dnes popoludní bezdomovec, ktorý išiel okolo. Bezvládne telo zazrel v okne. Na mieste zasahovali policajti a hasiči.

Zlodeji kovov vyhľadávajú areál bývalých kladenských hút pravidelne. V roku 2007 pri rozoberaní konštrukcie opustenej haly zomreli dvaja ľudia a ďalší utrpeli ťažké zranenia. Podľa všetkého išlo aj v tomto prípade o zlodeja, ktorí chceli získať železo na predaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu