Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Rakúsku chytili Slovákov: Kradli meď, škoda za 100 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Rakúskej polícii sa podarilo objasniť sériu krádeží medených káblov z trás viedenského metra, ktorá sa začala ešte 25. novembra 2010.

V noci na pondelok zadržali policajti na základe podnetu zamestnanca jednej zo staníc metra troch mužov a jednu ženu. Súčasne zistili, že sa na trestných činoch podieľali aj ďalší dvaja muži. Po jednom z nich, 29-ročnom slovenskom občanovi Mariánovi K., sa ešte pátra.

Skupina má na konte desať krádeží káblov, ktorými spôsobila škody za viac ako 100.000 eur. Páchatelia medené káble predávali obchodníkom v Bratislave, uviedla dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na hovorkyňu polície Reginu Steyrerovú.

Ďalších dvoch slovenských zlodejov medených káblov zadržala rakúska polícia v utorok vo viedenskej štvrti Brigittenau. Nezákonnú činnosť dvojice si všimol istý svedok, ktorý alarmoval políciu. Ochrancovia poriadku našli u dvojice nielen káble, ale aj kliešte využívané pri krádežiach, a vo vozidle Slovákov ďalších 57 kilogramov medi. Nie je vylúčené, že dvojicu môžu spájať isté zväzky aj so skupinou odhalenou v noci na pondelok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu