Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Havária lietadla v Kongu: Najmenej 74 mŕtvych!

Havária lietadla v Kongu
Havária lietadla v Kongu (Zdroj: EPA)

KISANGANI - Najmenej 74 ľudí prišlo o život pri piatkovej havárii dopravného lietadla typu Boeing-727 v Kongu, na ktorého palube bolo 118 osôb. Najnovšiu bilanciu zverejnila dnes s odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje agentúra AFP. Cez 40 zranených je stále hospitalizovaných. Predchádzajúce správy o väčšom počte mŕtvych prevádzkovateľ zrúteného stroja odmietol.

Dnes záchranári našli ďalších 28 tiel; v márnici sa tak teraz nachádza celkom 74 tiel, uviedlo vedenie konžského Červeného kríža. Letecká spoločnosť Hewa Bora upresnila, že na palube bolo 112 cestujúcich, dve letušky, jeden mechanik a traja piloti. Z posádky zranenia prežili len letušky.

Boeing-727 súkromnej ​​spoločnosti Hewa Bora sa pokúšal za zlého počasia pristáť na medzinárodnom letisku v meste Kisangani v severovýchodnej časti krajiny.
    
"Pilot sa snažil pristáť, ale zrejme minul pristávaciu dráhu," povedal agentúre Reuters výkonný riaditeľ spoločnosti Hewa Bora Stavros Papaioannou.
    
Ten tiež podľa Reuters povedal, že na palube lietadla bolo 110 osôb a že 53 ich zahynulo a 57 prežilo. Ministerstvo dopravy ale tieto údaje spochybnilo s tým, že spoločnosť podcenila množstvo ľudí, ktorí boli na palube stroja.
    
"Našli sme 44 tiel a dvaja zranení zomreli v nemocnici, čo podľa predbežnej bilancie je 46 mŕtvych," citovala však Papaioannoua AFP.
    
Spoločnosť Hewa Bora bola v apríli 2008 zapísaná na čierny zoznam leteckých spoločností, ktoré majú z bezpečnostných dôvodov zákaz letov na území . Týždeň na to havarovalo lietadlo spoločnosti vo východokonžskom Gome. Nehoda si vyžiadala najmenej 40 ľudských životov a vyše stovku zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu