Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Manželka mŕtveho pilota v šoku: Ani sme sa nestihli rozlúčiť!

Zosnulý pilot Rudolf Tarasovič
Zosnulý pilot Rudolf Tarasovič (Zdroj: TASR,topky.sk)

ZEMPLÍNSKE JASTRABIE - Nečakané úmrtie pilota Rudolfa Tarasoviča (63) z Prešova po dnešnom nešťastí otriaslo Slovenskom. Kolegovia o ňom hovoria, ako o jednom z najskúsenejších. Tragický deň však zasiahol predovšetkým jeho rodinu. Manželka je zdrvená o to viac, že sa s ním, ako vždy, nemohla pri odchode z domu rozlúčiť a popriať mu šťastný let. Je totiž odcestovaná na liečení. Šokujúcu správu sa pritom dozvedela od synovej svokry, ktorá si to prečítala na internete.

„Je to pre mňa šok. Dozvedela som sa to iba pred pár minútami od svatkym, že neprežil pád. Ja nie som ani doma, ale na liečení v Turčianskych Tepliciach. Ani sme sa nestihli rozlúčiť. Idem si baliť kufre a odchádzam hneď domov,“ povedala nám manželka zosnulého pilota Oľga Tarasovičová.

„Nechápem, ako sa to mohlo stať, patril medzi najskúsenejších a navyše bol opatrný,“ dodala so slzami v očiach. Príčina nehody zatiaľ nie je známa, prípad už vyšetruje Letecký úrad. Peter Korba z Heli Company, kde pracoval Tarasovič ako inštruktor lietania, tiež nesie správu o úmrtí jeho priateľa ťažko. „Bol to blízky človek, bol najskúsenejším pilotom široko – ďaleko. Patril medzi skromných, vždy vystupoval s pokorou a triezvym zmýšľaním. Je mi to ľúto,“ prezradil nám.

Riaditeľ spoločnosti Aero Slovakia Ľubomír Kováčik, ktorej lietadlo patrilo, nemal čas sa k nešťastiu vyjadriť. „Práve sme na mieste aj s mechanikom, ktorý lietadlo pripravoval,“ reagoval.

Tarasovič lietal od roku 1980. Patril medzi tých pilotov, ktorí v roku 2005 hasili obrovský požiar v Tatrách. K nešťastiu došlo ráno o pol ôsmej pri obci Zemplínske Jastrabie v okrese Trebišov. Zraneniam po páde lietadla podľahol na mieste. Potom čo sa záchranárom podarilo telo z kokpitu dostať, museli konštatovať úmrtie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu