Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hlúpy Austrálčan dráždil býka, prepichol mu žilu!

Ulicami Pamplony sa opäť preháňajú býky
Ulicami Pamplony sa opäť preháňajú býky (Zdroj: SITA)

PAMPLONA - Najmenej štyroch zranených si dnes vyžiadal druhý z ôsmich behov v severošpanielskom mestečku Pamplona. Jeden z býkov nabral na rohy 24-ročného Austrálčana, ktorého previezli do nemocnice s prepichnutou žilou na nohe. Ďalší traja účastníci behu utrpeli zranenia tváre a chrbta následkom pádu alebo pošliapania.

Svedkovia videli Austrálčana, ako sa v rozpore s pravidlami festivalu snažil mávaním rukami rozzúriť 550-kilogramového hnedého býka. Keď sa nedopatrením pošmykol a spadol na zem, zviera na neho zaútočilo rohami. Podľa lekárov zranený nie je v ohrození života.

K incidentu došlo v mestskej býčej aréne, v cieli 850-metrovej trasy riskantného behu. Podľa pravidiel by účastníci behu mali po ukončení behu nechať býkov na pokoji, aby ich mohli cvičitelia bezpečne odviesť do stajní.

Najväčšie riziko bude hroziť účastníkom behov v sobotu a v nedeľu, keď sa do nich zapoja davy zvedavcov, ktorí podľa očakávaní zaplavia Pamplonu počas víkendu.

Beh s býkmi je tradičnou súčasťou deväťdňového festivalu San Fermín na oslavu mestského patróna Pamplony. Kontroverzné podujatie každoročne priťahuje veľkú pozornosť médií a desaťtisíce zahraničných aj domácich návštevníkov a stáva sa terčom ostrej kritiky ochrancov zvierat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu