Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšie 4 prípady, po bifteku rovnaké príznaky E.coli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŠTRASBURG - Francúzsko opäť obchádza strašiak baktérie E. coli. Začiatkom tohto týždňa hospitalizovali na severe krajiny ďalšie štyri osoby, ktoré vykazovali rovnaké symptómy postihnutia ako ostatní pacienti z minulých troch týždňov, uviedol dnes štrasburský denník Direct Matin.

Štyroch pacientov hospitalizovali v severofrancúzskom meste Lille po tom, ako sa lekári priklonili k názoru, že pravdepodobne ide o nákazu baktériou typu E. coli, uviedla v stredu severofrancúzska regionálna agentúra pre zdravie (ARS). Lekárske úrady intenzívne pracujú na skúmaní odobratých vzoriek, či sa naozaj potvrdia nové prípady E. coli.
      
Medzi štyrmi novými pacientmi je aj sedemmesačné dieťa, ktoré okamžite po príchode do nemocnice odviezli na resuscitačné oddelenie a napojili na umelé dýchanie. Rodina dieťaťa konzumovala bifteky značky Country z mletého mäsa. Išlo o tovar rovnakej značky ako ten, po ktorého konzumácii museli v polovici júna v Lille hospitalizovať deväť maloletých chlapcov. Z nich je najviac postihnutý chlapec, vo veku iba dva roky, ešte stále v umelom stave kómy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu