Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Po 130 rokoch vyriešili prípad záhadnej vraždy z Barnes!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

LONDÝN - Lebka vykopaná v zadnej záhrade domu vyriešila 130-ročnú záhadu, obklopujúcu vraždu bohatej londýnskej vdovy.

Juliu Thomasovú zavraždil správca jej domu v roku 1879, ale jej hlava sa nikdy nenašla. Prípad dostal v tom čase názov "záhada z Barnes" podľa časti Londýna, kde ženu zabili.
      
Vlani v októbri - viac ako storočie po vražde - v zadnej záhrade domu, patriacemu tvorcovi dokumentárnych filmov Davidovi Attenboroughovi, odkryli bagre pri výkopových prácach lebku. Filmárov dom sa nachádza neďaleko miesta, kde Thomasovú zabili.
      
Detektívi prezreli záznamy o vraždách z minulosti a záznamy zo sčítania ľudu a urobili tiež rádiouhlíkové testy - nájdenú lebku dali do súvislosti s uvedeným prípadom vraždy. Koronerka zo západného Londýna Alison Thompsonová v utorok vydala vyhlásenie, že lebka patrila vdove Thomasovej. Koronerka dodala, že obeť zomrela násilnou smrťou a jej príčinou bolo zadusenie a poranenie hlavy.
      
"Je to fascinujúci prípad a vynikajúci príklad: zlúčili sa totiž dobrá, staromódna detektívna práca, historické záznamy a technické vymoženosti a spoločne vyriešili 'záhadu z Barnes'," povedal hlavný superintendant Clive Chalk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu