Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Dcéru zneužíval od 11 rokov, podával jej prášky a vydieral!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Pohlavne zneužíval vlastnú dcéru a dokonca ju vydieral. Pod zámienkou liečby obličiek jej podával prášky, po ktorých nad sebou strácala kontrolu. Spočiatku ju obchytkával, neskôr musela vykonávať ďalšie sexuálne praktiky. Celý prípad sa pritom začal na jeseň roku 1999, keď mala 11 rokov. Najvyšší súd potvrdil Jiřímu Homolovi z Turnova desaťročný trest.

Keď si dospievajúce dievča našlo priateľa, začal sa mu vyhrážať. Posielal mu listy a textové správy, že ak všetko oznámi na polícii, mohlo by sa niečo stať jeho dvom mladším súrodencom. Písal mu, že ho v budúcnosti nikto nebude chcieť, že jeho oznámenie bude hanba pre rodinu a že tým ublíži svojej matke.

U dievčaťa sa rozvinula posttraumatická stresová porucha. Potom, čo svoje pravidelné zneužívanie po takmer desiatich rokoch ohlásilo, odvrátila sa od neho celá rodina.

Dievča svoje dlhoročné mlčanie zdôvodnilo strachom o rodinných príslušníkov. Rozprávať sa vraj nakoniec rozhodlo preto, že už nechcelo klamať svojmu priateľovi. Súdni znalci označili jeho výpoveď za vierohodnú.

Homola podľa nich síce netrpí žiadnou sexuálnou úchylkou, ide vraj ale o narušenú, výrazne manipulatívnu osobnosť.

Proti právoplatnému rozsudku podal Homola dovolanie. Sudcovia jeho podnet nedávno bez verejného rokovania odmietli, zistila to dnes ČTK z uznesenia v internetovej databáze súdu.

Homola vinu pred Krajským súdom v Hradci Králové aj Vrchným súdom v Prahe popieral a kauzu označoval za sprisahanie. Výhrady zopakoval aj v dovolaní na Najvyšší súd. Kritizoval znalecké posudky, prácu polície, dokazovania a výpoveď obete označil za nepresvedčivú. Sťažoval sa aj na neprimerane prísny trest.

Najvyšší súd dovolanie obvineného zamietol ako zjavne neopodstatnené. Homola má teraz ešte skôr teoretickú možnosť podať ústavnú sťažnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu