Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zeman: Nečasova vláda je nekompetentná

Miloš Zeman
Miloš Zeman

PRAHA– Kroky, ktoré koaličná pravicová vláda Petra Nečasa (ODS) označuje za reformy, v skutočnosti reformami nie sú.

A ministri Nečasovej vlády nie sú skutočnými odborníkmi, svojej agende nerozumejú, a aj preto svoje návrhy a kroky celej vlády nedokážu vysvetliť verejnosti. V diskusnej relácii Českej televízie to konštatoval bývalý český premiér a expredseda ČSSD Miloš Zeman.

"Podľa môjho názoru, (vláda) nerobí žiadne skutočné reformy. Ona zdražuje a nazýva zdražovanie reformami. Reforma je v skutočnosti systémová zmena," poznamenal Zeman, ktorý vláde zároveň vytkol, že zanedbala sociálny dialóg.

"Pán premiér Nečas hovorí, že ich základná chyba je, že tie reformy náležite nevysvetľujú verejnosti... Prosím vás - minister, ktorý nerozumie svojmu vlastnému rezortu, nemôže verejnosti vysvetľovať niečo, o čom sám nemá ani poňatia," dodal politik, ktorý sa po - pre neho neúspešnej - prezidentskej voľbe v roku 2003 stiahol do ústrania, ale v ostatných rokoch sa pokúša v politike preraziť ako líder Strany práv občanov – Zemanovci.

Miloš Zeman nevylúčil, že by v prípade zmeny spôsobu voľby prezidenta z nepriamej na priamu opäť kandidoval na post hlavy štátu. Pochybuje však o tom, že k zmene spôsobu v najbližších rokoch dôjde, a že v roku 2013 nebudú prezidenta voliť poslanci a senátori, ale samotní občania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu