Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V hoteli našli ulúpené šperky Evity Perón za šesť miliónov eur!

Šperky majú hodnotu 6 miliónov eur! Zobraziť galériu (3)
Šperky majú hodnotu 6 miliónov eur!

MILÁNO - Šperky v hodnote šiestich miliónov eur, ktoré údajne patrili niekdajšej prvej dáme Argentíny Evite Perón, sa našli v hoteli v severotalianskom Miláne.

Tamojšia polícia naďabila na poklad vďaka úzkej spolupráci s kolegami zo Španielska. Šperky totiž odcudzili lupiči pri prepade klenotníctva vo Valencii v roku 2009. Páchatelia sa vtedy zmocnili celkove šperkov v hodnote desať miliónov eur. Jedného z lupičov zadržali dnes v Miláne, informovali talianske médiá.

Evita Perón (1919-1952), manželka niekdajšieho argentínskeho prezidenta Juana Peróna (1895-1974), patrí aj v súčasnosti medzi najvýznamnejšie postavy modernej histórie latinskoamerickej krajiny. Mnohí ju obdivujú ako hrdinku zastupujúcu záujmy sociálne slabších, iní kritizujú za zlý kurz krajiny.

Jej životnou dráhou sa pri tvorbe muzikálu Evita nechali inšpirovať jeho svetoznámi autori Andrew Lloyd Webber a Tim Rice. Ich dielo sa v 90. rokoch minulého storočia dočkalo aj filmovej adaptácie, ktorú s Madonnou v titulnej úlohe nakrúcal aj v uliciach Budapešti svetoznámy britský režisér Alan Parker.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu