Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zomrel chlapec (9), ktorý prežil haváriu v Rusku, sestra žije!

Havária lietadla v Rusku si vyžiadala desiatky obetí
Havária lietadla v Rusku si vyžiadala desiatky obetí (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Počet obetí pondelňajšej leteckej havárie na severozápade Ruska sa zvýšil na 45 po tom, ako zraneniam podľahol deväťročný chlapec. Dnes o tom informovalo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, ktoré citovala agentúra AP.

Lietadlo typu Tupolev Tu-134, patriace leteckej spoločnosti RusAir, havarovalo pri pristávaní v hustej hmle neďaleko letiska Petrozavodsk v Karelskej republike Ruskej federácie.

Haváriu prežilo osem ľudí z celkového počtu 52 na palube. Jeden z nich, osemročný Anton Terechin, však dnes skoro ráno podľahol utŕženým zraneniam. Jeho matka a štrnásťročná sestra prežili s menej vážnymi zraneniami.

Podpredseda ruskej vlády Sergej Ivanov v utorok oznámil, že podľa predbežného vyšetrovania bola najpravdepodobnejšou príčinou leteckej havárie chyba pilota. Za hustej hmly sa do poslednej minúty snažil vizuálne nájsť pristávaciu dráhu, čo sa mu však nepodarilo.

Ivanov, ktorý má pod kontrolou ruský letecký priemysel, konštatoval, že havária pripomína okolnosti, za akých vlani v apríli zahynul pri Smolensku poľský prezident Lech Kaczynski.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu