Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž naletel nigérijským podvodníkom, dal im 10 miliónov!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

TCHAJ-PEJ - Taiwanský dôchodca sadol na lep nigérijským podvodníkom, ktorí mu sľubovali výhru v lotérii, a prišiel tak o desať miliónov taiwanských dolárov (465-tisíc eur).

Vyslúžilý vojenský dôstojník s menom Hsieh pred tromi rokmi prijal internetovú pozvánku na zapojenie sa do lotérie v rámci futbalového svetového šampionátu. Pozvánka tvrdila, že je od firmy Coca Cola.

Hsieh neskôr dostal oznámenie, že sa stal víťazom lotérie a získal desiatky miliárd taiwanských dolárov, najprv však mal zaplatiť manipulačné poplatky a daň, uviedol dnes denník Liberty Times.

Počas troch rokov muž previedol na účet takzvaných organizátorov takmer desať miliónov taiwanských dolárov, a to napriek opakovaným upozorneniam jeho ženy, banky, polície a predstaviteľov Coca Coly, že zrejme ide o podvod.

Dôverčivý Taiwančan s vidinou výhry dokonca v pondelok priletel do Južnej Afriky s kreditnou kartou, ktorú dostal, a pokynmi, ako má peniaze vybrať.

Juhoafrická polícia, zalarmovaná jeho manželkou, kontaktovala Hsieha na letisku a zatkla Nigérijčana, ktorý tam naň čakal. Taiwanské ministerstvo zahraničných vecí sa poďakovalo juhoafrickej polícii s tým, že bez jej zásahu sa Hsieh mohol stať obeťou únosu.

Polícia prípad vyšetruje, na nájdenie stratených peňazí je však malá nádej. Obeťami podobných podvodov s vidinou rýchleho zbohatnutia, ktoré ponúkajú tzv. nigérijské listy, sa už stali viacerí Slováci. Aj tento prípad by im preto mal slúžiť ako varovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu