Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Manželku uškrtil po tom, ako mu porodila dcéru: Prial si syna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KUNDUZ - Afganský muž zabil svoju manželku, pretože mu porodila tretiu dcéru a nie syna, ktorého si prial. O tragickom prípade dnes informovala BBC s odvolaním sa na políciu v severoafganskej provincii Kunduz.

Afganec, ktorý je členom miestnych milícií, dvadsaťdvaročná ženu uškrtil s pomocou svojej matky v sobotu. Polícii sa zatiaľ podarilo zatknúť len svokru obete, ktorá tretiu dcéru na svet priviedla len pred tromi mesiacmi. Podozrivý muž je zatiaľ na úteku. Pravdepodobne ho skrývajú jeho ozbrojení kolegovia, a bude tak zložité ho zatknúť.

Miestna činiteľka pre ženské práva vraždu označila za jeden z najhorších prípadov násilia na ženách, s ktorým sa zatiaľ stretla. Uviedla tiež, že obeť už svoju rodinu upozornila na to, že sa jej manžel vyhráža zabitím, ak porodí ďalšiu dcéru.

Násilie na ženách je v Afganistane časté. Agentúra Reuters pripomína napríklad udalosť z minulého novembra, keď jedna rodina odmietla vydať svoju dcéru. Neskôr sa stala terčom napadnutia, pri ktorom jej členov - rodičia aj tri deti - útočníci poliali kyselinou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu