Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vozičkár nemohol dopozerať kriminálku, dobodal otca!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/OSTRAVA - Z pokusu o otcovraždu vinia invalida Jaromíra Spurného (38) z Ostravy. Vozičkár sa mal po večernom pozeraní televízie brutálne pohádať so svojím otcom (63) a niekoľkokrát ho bodnúť. Dôvod bol naozaj banálny.

Všetko začalo minulú jar, vo chvíli, keď otec vypol poistky a znemožnil tak potomkovi sledovanie televízie. Syn, pripútaný na vozík, ich nedokázal sám zapnúť. Nedočiahol na ne, aj keď sa o to všemožne pokúšal.

"Práve som sledoval v televízii kriminálku," uviedol na súde Spurný. Dopozerať ju však nemohol, čo vyvolalo hádku v spálni, ktorá prerástla až do bitky. Sú dve verzie toho, čo sa stalo potom, píše portál denik.cz.

Vozičkár tvrdí, že sa len bránil. Otec ho mal biť a ťahať za vlasy. Invalid sa údajne doplazil do kuchyne po dlhý nôž a keď ho otec opäť napadol, párkrát sa ním v tme zahnal. Myslel som, že je v poriadku, tvrdil.

Žaloba zrekonštruovala prípad inak. Podľa nej sa s kuchynským nožom vkradol do otcovej spálne a ležiaceho muža brutálne dobodal do hrude. Potom odišiel. Otec si zázrakom dokázal zavolať pomoc a po invalida si onedlho prišli policajti. Hrozí mu až 18 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu