Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Imigrácia Slovákov do Británie sa zvýšila o 500 percent!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Prvých päť národov, ktoré najviac dvíhajú vlnu imigrácie do Veľkej Británie, je z východnej, resp. strednej Európy, pričom tomuto rebríčku kraľujú práve Slováci. Vyplýva to zo štatistických údajov, ktoré zverejnili uplynulý víkend.

Podľa nich sa v roku 2010 na Britské ostrovy prisťahovalo 49-tisíc Slovákov, čo oproti 8-tisícom v roku 2004 predstavuje 513-percentný nárast. Pre porovnanie Poľsko zaznamenalo od toho istého roku 448-percentný nárast, Poliakov v Spojenom kráľovstve momentálne žije 521-tisíc. Naproti tomu cudzincami, ktorí Britániu hromadne opúšťajú, sú Malťania.

"Je lžou tvrdiť, že prisťahovalectvo nemá vplyv na britských pracovníkov. Imigráciu musíme dostať pod kontrolu," uviedol Andrew Green z organizácie MigrationWatch UK.

Podľa nariadení Európskej únie majú prisťahovalci nárok na dávky od štátu a príspevky na bývanie. Slovensko má v súčasnosti vyše 12-percentnú nezamestnanosť, dvojnásobne vyššiu ako Veľká Británia a priemerná mesačná mzda sa pohybuje okolo 770 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu