Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Minister varuje: E. coli môže ďalej zabíjať

BERLÍN - Počet obetí črevného ochorenia vyvolaného baktériou E. coli môže stúpnuť, varoval dnes nemecký minister zdravotníctva Daniel Bahr. Zároveň však vyjadril nádej, že najhoršia fáza je už prekonaná.

Nebezpečné baktérie E. coli, ktoré potvrdili na klíčkoch, si doposiaľ vyžiadali 33 obetí, pričom nakazených je ďalších 3100 osôb. Bahr pre nedeľné vydanie denníka Bild povedal, že "vlna postupne opadá - je dôvod veriť, že najhoršie je už za nami". Nemecký minister zdravotníctva dodal, že návrat epidémie je nepravdepodobný.

Upozornil však, že "nedajú sa vylúčiť ďalšie úmrtia, akákoľvek bolestivá táto skutočnosť je". Po prvý raz sa enterohemoragické baktérie (EHEC) agresívneho sérotypu, ktorý spôsobuje v Nemecku život ohrozujúcu črevnú nákazu, našli na klíčkoch.

Prítomnosť týchto baktérií potvrdili laboratórne testy v klíčkoch z otvoreného balenia v kontajneri na odpadky jednej rodiny v okrese Rhein-Sieg neďaleko Bonnu. Dvaja členovia tejto trojčlennej domácnosti ochoreli v polovici mája po tom, ako konzumovali klíčky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu