Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nikdy nefajčila, aj tak potrebuje obojstrannú transplantáciu pľúc!

Lindsay Jarrettová
Lindsay Jarrettová

GLASGOW - Lindsay Jarrettová nikdy v živote nefajčila, napriek tomu jej pľúca podľa lekárov vyzerajú, akokeby fajčila 80 cigariet denne. Musí preto podstúpiť transplantáciu.

Matka piatich detí si už toho prežila dosť; pred polrokom jej zlyhali obličky a prekonala aj zápal pľúc. Je na tom tak zle, že musí na chrbte nosiť kyslíkový prístroj, pretože sa bez jeho pomoci nedokáže nadýchnuť.

"Kedysi po mne muži pokukovali, pretože ma považovali za atraktívnu. Teraz na mňa civia, lebo vyzerám čudne. Je to až k neuvereniu, akí krutí ľudia dokážu byť," povedala.

Bývalá policajná inšpektorka trpí dedičným ochorením spôsobeným nedostatkom antitrypsínu (glykoproteínová aminokyselina, pozn. red.) už tri roky a jej sestry ho majú tiež. Nositeľom chybného génu je ich matka a takmer všetky Lindsayine deti.

"Musia (deti) byť veľmi opatrné vo výbere partnera, pretože ak aj ten bude nositeľom takéhoto génu, ich budúci potomkovia môžu mať kvôli tomu vážne zdravotné problémy," uviedla štyridsaťročná žena.Tá dúfa, že sa pre ňu čoskoro nájde vhodný darca, pretože bez nových pľúc neprežije.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu