Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Psík, ktorého pochovali zaživa, zomrel

Star zahrabali do zeme až po krk
Star zahrabali do zeme až po krk

VALLETTA - Psa, ktorého nedávno neznámi páchatelia na Malte postrelili, zviazali mu končatiny a pochovali ho zaživa, včera zomrel.

Fenka Star si kvôli svojmu pohnutému osudu získala srdcia miliónov ľudí. Šokujúce zábery jej tváre trčiacej zo zeme obleteli celý svet. Veterinári po tom, ako ju zachránila miestna organizácia na ochranu zvierat verili, že bola na najlepšej ceste uzdraviť sa.

Dnes sa ale objavili informácie o tom, že Star boj o svoj život prehrala, keď podľahla akútnemu zápalu slinivky brušnej. Smutná správa prichádza len necelý deň po tom, ako sa na Malte konala demonštrácia proti krutému zaobchádzaniu so zvieratami, najväčšia svojho druhu v histórii tejto stredomorskej krajiny.

Len minulú sobotu strávila fenka niekoľko hodín so svojimi potenciálnymi majiteľmi, ktorí si ju chceli adoptovať. Potom však ochorela a musela sa vrátiť do centra.

Podporu týranému psíkovi vyjadrili tisíce ľudí na sociálnej sieti Facebook. Prostredníctvom online petícií chceli zozbierať finančné prostriedky potrebné na pokrytie nákladov spojených s jeho liečbou. Páchateľa otrasného činu sa maltským úradom doteraz nepodarilo nájsť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu