Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Búrka v Nemecku: Do muža v kancelárii udrel blesk!

Ulice v Hamburgu boli pod vodou
Ulice v Hamburgu boli pod vodou (Zdroj: YouTube)

BERLÍN/HAMBURG - Po vlne horúčav zaplavili v pondelok prívalové dažde pivnice a ulice v severonemeckom Hamburgu. Jeden človek utrpel počas búrky zranenia, keď v jeho blízkosti udrel blesk. S prívalmi vody sa potýkal aj Berlín. V oboch mestách kvôli dažďu kolabovala doprava, uviedla agentúra DPA.

"Zasiahnuté je celé mesto," povedal hovorca hamburských hasičov. Zaplavené vedľa pivníc boli tiež podjazdy a vstupy do metra. Výdatné zrážky doplnilo krupobitie.

Hamburg - zaplavené metro

Muž, ktorý bol v blízkosti úderu blesku, je ťažko ranený. "Sedel pri okne v kancelárii na siedmom poschodí a zasiahol ho elektromagnetický impulz," vysvetlil hovorca hasičov.

Doprava v Hamburgu kvôli lejakom skolabovala. Miestne letisko krátkodobo odrieklo všetky štarty aj pristátia a prímestské vlaky naberali hodinové meškanie. Hasiči len za štyri hodiny vykonali takmer 1100 zásahov, ktoré súviseli s rozmarmi počasia. Pre porovnanie, počas bežných dní odchádzajú hasiči v rámci jedného dňa priemerne k 630 prípadom.

Berlínski hasiči sa tiež stretli so zaplavenými pivnicami, predovšetkým na juhovýchode mesta a v centre, popadanými stromami a polámanými konármi. Dopravu obmedzili na oboch berlínskych letiskách Tegel a Schönefeld. Krupobitie a silný vietor spôsobovali meškanie letov.

Nepriazni počasia čelilo tiež Severné Porýnie-Vestfálsko, búrka ale zanechala oproti víkendovej menej škôd. V nedeľu v meste Königswinter neďaleko Bonnu zahynulo počas búrky trinásťročné dievča.

Zaplavený Hamburg

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu