Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

V Chorvátsku budú slovenskí policajti aj letný konzulát

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenským dovolenkárom, ktorí sa v lete vydajú do Chorvátska, budú pomáhať policajti zo Slovenska. Od 1. júla sa otvorí aj vysunutý konzulát v Splite.

Vysunuté konzulárne pracovisko má pomáhať Slovákom, ktorí sa ocitnú v núdzi. Budú si tu môcť vystaviť náhradný cestovný doklad v prípade straty alebo krádeže či potvrdzovať dokumenty. Otvorené bude do konca augusta a turisti ho nájdu na adrese Ul. Kralja Zvonimira 14. Môžu ho kontaktovať aj telefonicky na čísle čísle +385-21-315 108 či e-mailom: slovak.con@gmail.com.

Od 4. júla do 28. augusta budú na území Chorvátska pôsobiť aj slovenské hliadky. Dvojica policajtov bude mať sídlo na policajnej stanici Makarska. Obchádzať budú Podgoru, Tučepi, Brelu aj Baška Vodu. V prípade núdze buduú na čísle +385 99 720 1001.

Ďalšia hliadka bude pôsobiť na stanici Krk v rekreačných oblastiach Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska a Mošćenička Draga. Dovolenkujúci Slováci môžu túto hliadku kontaktovať na čísle +385 99 7201 002.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu