Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pomohol počatiu osmorčiat, žena mala už 6 ďalších detí!

Nadya Sulemanová
Nadya Sulemanová

LOS ANGELES - O lekársku licenciu prišiel americký lekár, ktorý vykonal umelé oplodnenie Nadyi Sulemanovej, vďaka ktorému žena v roku 2009 porodila osmorčatá.

Michaelovi Kamravovi pôsobiacemu v Beverly Hills tamojšia lekárska komora v stredu odobrala právo vykonávať lekársku prax v štáte Kalifornia. Jeho postup označili za hrubú nedbanlivosť, napísala dnes agentúra Reuters.
 
Teraz tridsaťpäťročná Sulemanová z Los Angeles sa po pôrode osmorčiat stala mediálnou senzáciou a vystúpila v rade televíznych relácií a reality šou. Nadšenie však trochu opadlo po tom, čo vyšlo najavo, že Sulemanová žijúca bez partnera a bez práce šesť ďalších detí, ku ktorých počatiu jej tiež pomohol Kamrava umelým oplodnením.
 
Americká spoločnosť pre reprodukčnú medicínu odporúča, aby pacientkám do 35 rokov bolo pri umelom oplodnení implantované nie viac ako dve embryá; Kamrava však do maternice Sulemanovej umiestnil12 embryí, z ktorých osem prežilo. Lekár tvrdil, že vyhovel prianiu ženy, ktorá sa vraj obávala, že jej plodnosť je narušená a naliehala, že potrebuje veľký počet embryí, aby sa zvýšila šanca, že bude mať ďalšie dieťa.
 
Kamravovi priťažil aj pochybný postup u ďalších dvoch pacientiek. Jednej z nich, 48-ročnej žene, preniesol do maternice sedem embryí z vajíčok darovaných jej dcérou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu