Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Počet obetí baktérie vzrástol na 17, ďalší prípad v Rakúsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HANNOVER/LINZ - Na 17 sa dnes zvýšil celkový počet obetí črevnej nákazy, ktorú spôsobujú enterohemoragické baktérie EHEC. Šestnástou nemeckou obeťou - jedna pacientka zomrela vo Švédsku - je 84-ročná dôchodkyňa z dolnosaského okresu Harburg, ktorá podľa dnes podvečer zverejnenej informácie krajinského rezortu zdravotníctva skonala v nedeľu na následky hemolyticko-uremického syndrómu (HUS).

Pri tejto komplikácii dochádza k zlyhaniu obličiek, anémii v dôsledku rozpadu červených krviniek a nedostatku krvných doštičiek.

Prvý podozrivý prípad ochorenia spôsobeného enterohemoragickými baktériami EHEC hlásili dnes popoludní z Krajinskej nemocnice v dolnorakúskej metropole St. Pölten.

Muža - rakúskeho občana, u ktorého môže ísť o nebezpečné infekčné ochorenie - hospitalizovali a izolovali. Vyšetrenia sú v plnom prúde, pacientovi je poskytovaná maximálna starostlivosť, informovali nemocničné zdroje.

Aj tento pacient, podobne ako obrovská väčšina nemeckých občanov sužovaných črevným ochorením, navštívil v nedávnej minulosti Nemecko a mohol sa tam infikovať.

Výsledky testov, ktoré by mali potvrdiť prítomnosť nebezpečných baktérií v organizme hospitalizovaného muža, sa očakávajú najskôr vo štvrtok ráno.

U staršieho z dvoch nemeckých cyklistov, ktorých v uplynulý piatok hospitalizovali v hornorakúskom Linzi s podozrením na túto nákazu, sa podozrenie medzičasom potvrdilo. Sedemdesiatdvaročný pacient leží na izolačke, jeho zdravotný stav sa však zlepšuje. Jeho 50-ročný kolega sa už v uplynulých dňoch mohol vrátiť do vlasti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu