Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zneužil šesť školáčok a priateľku v putách znásilnil!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

BRNO - Za minuloročné pohlavné zneužitie šiestich brnianskych školáčok a predvlaňajšie znásilnenie priateľky pôjde tridsaťročný Lukáš Dostál na šesť rokov do väzenia. Na malé dievčatká číhal pri vchode domov, kde ich vyzliekal a obchytkával. Svojej priateľke, ktorá si myslela, že ide iba o hru, nasadil putá a sexuálne ju zneužil.

Dostál na školáčky vo veku šesť až 15 rokov čakal pri dverách činžiakov. Väčšinou ich pri príchode alebo odchode vtlačil do priechodu, pri poštových schránkach alebo vo výťahu ich potom vyzliekal a obchytkával. Dievčatám vyhrážal. Niektorým dokonca priložil pod krk nôž. Od svojho konania potom upustil, pretože obete volali o pomoc. To ho vždy prinútilo k úteku. Podľa lekárov väčšina z nich zatiaľ zápasí s psychickými problémami.

Pred dvoma rokmi si Dostál pozval do bytu dvadsaťročnú dievčinu. Priateľke navrhol, že jej zo zábaby  na ruky putá. Dievča vraj súhlasilo, a to iba pod podmienkou, že ich potom hneď zloží. Namiesto toho však bezbrannú kamarátku vyzliekol a znásilnil.

Pri zatknutí polícia zabavila mužovi jeho mobilné telefóny, v ktorých mal početné fotografie malých dievčat, vraj detí známych, ktoré si vyfotografoval na pamiatku. Obžalovaný tvrdí, že na miestach prepadnutí nikdy nebol, dievčatá nepozná a nič neurobil. Usvedčili ho ale výpovede obetí a políciou zaistené pachové stopy aj odtlačky prstov.

Podľa sudkyne Dany Kancírovej trpí vážnou sexuálnou poruchou, ktorú si ale nevie priznať. Muž vinu popiera. Ak sa proti verdiktu krajského súdu v Brne odvolá, bude sa musieť kauzou zaoberať olomoucký vrchný súd.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu