Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bandáž žalúdka bola excelentná hlúposť, plače žena!

Jacqueline Briscoová by rada vrátila čas Zobraziť galériu (2)
Jacqueline Briscoová by rada vrátila čas

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličanka Jacqueline Briscová (41) po rozvode pribrala z veľkosti 12 na 14 a jej sebadôvera bola zrazená na kolená. Začala byť presvedčená, že je príliš tučná a jediným riešením problémov má byť podviazanie žalúdka. Napriek odhováraniu zo strany svojich blízkych urobila rozhodnutie, ktoré malo katastrofálne následky.

Jacqueline trampoty začali v auguste 2009 po ťažkom rozvode. Nedokázala sa na seba pozrieť do zrkadla, vo všetkých šatách podľa nej vyzerala nemožne veľká. V zúfalej snahe schudnúť si vymyslela, že to chce drastické opatrenie, operáciu žalúdka. 

Britskí chirurgovia ju však odmietli, pretože vraj nebola dosť obézna. Žena však získala kontakt na spoločnosť, ktorá ponúkala operácie v zahraničí a tá jej zariadila cestu do Prahy. Zákrok bol okrem toho oveľa lacnejší. 

V podstate išlo o akúsi dovolenku a operáciu v jednom. Po krátkom telefonickom rozhovore jej zaúčtovali všetko dokopy. Znelo to perfektne. Jej deti Amy (18) a Adrian (25) však matkin názor nezdieľali. Zdesene na ňu naliehali, aby vyhľadala psychiatrickú pomoc. Ich radu ale Jacqueline neposlúchla.

Vo februári minulého roka odcestovala do Prahy, ale nič nešlo podľa plánu. Keď sa zobudila mala údajne ruky a nohy priviazané k posteli koženými remienkami. Od strachu takmer omdlela. 

Krátko po návrate domov sa začali problémy. S jedením to išlo od desiatich k piatim. Nemôže konzumovať chlieb alebo cestoviny, dokonca ani banán, pretože jej uviaznu v žalúdku. Má pocit na zvracanie, preto musí uprednostňovať tekutú stravu.

Jacqueline sa obáva, že sa jej bandáž zošmykla: "V žalúdku mám malú vajcovitú hrču, ktorá vyčnieva. Je to veľmi bolestivé."
Na korektívnu operáciu nemá peniaze a navyše zákrok nemal ani žiadaný efekt. Za vyše roka schudla zo svojej pôvodnej váhy, ktorú mala pred rozvodom, iba 2,3 kila.

Žena dúfa, že jej príbeh bude slúžiť ako varovanie pre ostatných. "Povedať, že to bola veľká chyba, by bol eufemizmus," dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu