Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Predstieral vzorného manžela, ženu sa snažil zabiť!

Webster s druhou manželkou Felicity
Webster s druhou manželkou Felicity (Zdroj: Daily Mail, PA)

LONDÝN/BRATISLAVA - Brit Malcolm Webster (52) sedemnásť rokov skrýval vraždu svojej prvej manželky, ktorej nehodu narafičil kvôli životnej poistke. Druhú manželku Felicity Drummovú (50) začal hneď po svadbe omamovať, hoci čakala dieťa, doma zakladal bizarné požiare, až sa nakoniec pokúsil pripraviť o život aj ju. Za zdvorilým a očarujúcim mužom sa totiž skrývalo chladnokrvné zviera.

Keď Felicity prvýkrát stretla Webstera v saudskoarabskom Rijáde v máji 1996, jeho prvá manželka Claire Morrisová bola už dva roky po smrti. Keďže sa nevyskytlo žiadne podozrenie z trestného činu, muž zinkasoval poistku a peniaze premrhal na nový Range Rover a jachtu.

Novozélanďanka pracovala ako zdravotná sestra v nemocnici a Webster pre IT spoločnost, ktorá poskytovala zdravotnícky softvér. Pár sa zobral o rok neskôr. Felicity verí, že ju začal omamovať ešte na svadobnej ceste, keď jej priniesol do postele šálku čaju. Prebrala sa až o 36 hodín a nevedela nájsť žiadne vysvetlenie.

Dvojica sa napokon usadila v Škótsku a Webster, vyškolený zdravotník, začal pracovať pre mieste zariadenia, vďaka čomu mal prístup k drogám.

Onedlho vypukol v dome požiar, ktorý spôsobil rozsiahle škody. Napriek tomu, že bola jeho žena tehotná, s podávaním sedatív neprestával a uvedomil si, že dieťa by mohlo byť pre neho užitočné.

"Krátko som trpela popôrodnou depresiou, po tom, čo sa nám v máji 1998 narodilo dieťa. Malcolm rád preháňal môj stav - pravdepodobne sa chystal na scénu, kedy to prestanem zvládať a všetko ukončím," spomína Felicity.

Rodina sa presťahovala na Nový Zéland a Webster ženu presvedčil, aby mu dala prístup k svojmu účtu, na ktorom mala značné úspory. Vo februári 1999 sa pár zrútil z diaľnice do priekopy, pričom Webster, ktorý šoféroval, tvrdil, že mal poruchu na riadení. Nikto sa vtedy nezranil. Felicity aj naďalej verila svojmu manželovi, ktorého vystupovanie bolo veľmi presvedčivé.

O týždeň neskôr išli manželia autom na výlet. Felicity, ktorá šoférovala, si pamätá, že sa dohadovali o smere kam sa vydať na piknik a fľašku vody. Potom sa už len prebudila v lese na sedadle spolujazdca, ako vedľa nej zvoní telefón. Verí, že hovor od otca jej zachránil život.

Felicity si myslí, že Webster mal v pláne vozidlo poliať benzínom a zapáliť, tak ako v prípade prvej vraždy. Jej smrť by mu umožnila ťažiť z deviatich poistných zmlúv, ktoré založil bez jej vedomia.

Po tomto incidente Webster zmizol a Felicitin otec odhalil, že jej účet je prázdny. Kľúč nájdený vo Websterovom kufríku ich priviedol k súkromnej schránke, ktorá ukrývala životné poistenie na sumu 750-tisíc libier a taktiež plány na presťahovanie sa do Veľkej Británie. V e-mailoch realitným maklérom sa však hovorilo iba o synovi, o manželke nebola ani zmienka.

Webstera udala na polícii v Novom Zélande, ale utiekol do Veľkej Británie skôr, ako mohlo vyšetrovanie začať a úradníci v Škótsku sa nemali k činu. Až keď jej sestra kontaktovala britskú políciu s priamym podozrením, prípad v roku 2008 znovuotvorili a štátny zástupca začal skúmať smrť Websterovej prvej ženy. Pokroky vo forenznej technike odhalili, že pred zrážkou bola Claire pod vplyvom sedatív.

Súd v Glasgowe minulý týždeň Webstera odsúdil za vraždu, pokus o vraždu, krádež a podvod. Okrem toho mal v úmysle zobrať si aj tretiu manželku. V júli sa preto postaví pred súd za bigamiu.

Podľa Felicity sa jej muž prejavil ako psychopat, ktorý zaslúži všetko, čo mu "nadelili" a je šťastná, že sa jej vôbec podarilo zostať nažive.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu