Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pilot vyslal núdzový signál a lietadlo sa zrútilo: 22 obetí

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

BUENOS AIRES - Lietadlo Saab 340 argentínskej regionálnej leteckej spoločnosti SOL sa v stredu večer zrútilo v Patagónii na juhu Argentíny. Pri havárii zahynulo všetkých 22 osôb na palube. Príčina tragédie zatiaľ známa nie je, pilot vyslal núdzový signál a potom letisková kontrola stratila so strojom spojenie.

Dvojmotorový stroj havaroval okolo 21. hodiny v provincii Río Negro asi 1800 kilometrov juhozápadne od Buenos Aires. Stroj letel na trase z mesta Neuquén v rovnomennej stredozápadnej provincii do Comodoro Rivadavia v provincii Chubut, spresnila trasu letúna spoločnosť SOL.

Všetkých 19 cestujúcich a trojčlenná posádka v troskách lietadla zahynuli, potvrdil riaditeľ nemocnice v najbližšom meste Los Menucos.

Očití svedkovia z Los Menucos hovorili o horiacom lietadle, ktoré videli padať v neobývanej púštnej oblasti v predhorí Ánd. Lietadlo sa rozpadol na kusy, v ktorých záchranári našli obhorené pozostatky všetkých obetí.

Podľa argentínskej tlače pilot letúna zrejme vyslal žiadosť o núdzové pristátie kvôli zamrznutiu stroja; v oblasti panovalo extrémne chladné počasie. Príčina havárie ale ešte stanovená nebola.

Oblasť je kvôli nedostatku zjazdných komunikácií zle dostupná, nefungujú tam ani mobilné telefóny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu