Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Doráňaná žena necítila svoje telo, nikto nevedel, kde je!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA/HLÁSNÁ TŘEBÁŇ - Poriadnu drámu zažili v nedeľu záchranári v strednom Česku. Na núdzovú linku im zavolala žena a slabým hlasom povedala, že leží pod nejakou skalou, necíti svoje telo od pása dole a nevie, kde je. Nespomenula si ani na meno!

Dispečerke hasičov žena dokázala popísať, že vidí rieku a nad sebou stromy. Po čase sa dovtípili, že ide o okolie obce Hlásná Třebáň, stále však išlo o veľké územie. Zanedlho sa stmievalo, bolo treba konať.

Príliš nepomohla ani lokalizácia ženinho mobilného telefónu, pretože GSM vysielače sú na tomto území rozmiestnené ďaleko od seba. Záchranárom pomohlo, že žena po pár desiatkach minút počula zvuk vlaku.

"Dispečerka ženu ukľudňovala, snažila sa ju udržať pri vedomí a opakovane sa uisťovala, že sa jej zdravotný stav nezhoršuje," uviedol o prípade portál katastrofy.com. Ku šťastnému koncu napokon prispel vrtuľník. Žena popisovala, či ho počuje z väčšej, alebo menšej diaľky a to záchranárov dostalo až k nej.

Museli ju vyslobodiť z neprístupného terénu, ležala totiž pod skalným previsom. Žena mala zranenú chrbticu, ťažký otras mozgu a bola podchladená. Napriek tomu sa dokázala udržať niekoľko hodín pri vedomí. Skončila v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu