Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Losovanie zelených kariet zopakujú, zlyhal počítač

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

WASHINGTON - Kvôli chybe počítača v každoročnej americkej vízovej lotérii bolo vyše 22.000 ľudí mylne informovaných, že sú spôsobilí pre osobitný vízový program. Losovanie sa však musí zopakovať, informoval dnes americký predstaviteľ, ktorého citovala agentúra Reuters.

Americká vláda každý rok udelí približne 50.000 víz náhodne vybraným žiadateľom z krajín, ktoré dosahujú nízku úroveň prisťahovalectva do USA. Pre chybu v počítačovom programe tento rok 90 percent ľudí vylosovali z prvých dvoch dní podávania žiadostí namiesto z celého súboru žiadostí podaných počas 30-dňového registračného obdobia.
      

Informátor, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity, povedal, že USA ľutujú, ak táto chyba spôsobila žiadateľom problémy alebo sklamanie.
      

Podľa jeho slov sa očakáva, že výsledky nového losovania budú známe okolo 15. júla.
      

Asi 19,6 milióna ľudí požiadalo o víza, ktoré vylosovaným umožnia prisťahovať sa do USA bez toho, aby tam mali rodinného príslušníka alebo sponzorujúceho zamestnávateľa, čo je typická cesta, ako získať americkú Zelenú kartu umožňujúcu trvalý pobyt.
      

Chybný počítačový program vyvinula podľa uvedeného zdroja americká vláda. Podľa iného oficiálneho predstaviteľa už chybu opravili a nikto za ňu nebude disciplinárne potrestaný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu