Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Blesk udrel do okna a prešiel telom dievčatka (10)!

Blesk zanechal Erin na ruke jazvu Zobraziť galériu (3)
Blesk zanechal Erin na ruke jazvu

LONDÝN/BRATISLAVA - Erin Moranová z Južného Walesu sedela v podkroví pri okne a pozorovala búrku, keď zrazu do obloka udrel blesk. Prešiel jej cez ruku, na ktorej zanechal jazvu, pokračoval celým telom a vyšiel cez palec na pravej nohe. Na koberci zanechal spáleninu.

Keď dievčatko začalo kričať, jeho matka Rhian (40) si myslela, že sa iba bojí hrmenia. Po vyjdení do podkrovia však zostala ako obarená. Cítila spáleninu a dcérka sa sťažovala, že má poranenú ruku a nohu. Uvedomila si, že ju zasiahol blesk. 

Erin, ktorá bola v šoku, v pondelok večer okamžite previezli do nemocnice. Prvý lekár, ktorý ju videl, vraj stihol povedať iba "vau". Po krvných a ďalších testoch ju ale už po troch hodinách pustili domov. Zostala jej iba jazva, ktorú teraz môže ukazovať kamarátom.

"Bol to zázrak. Erin je veľmi šťastné dievčatko. Je to úžasné. Blesk prešiel priamo cez ňu a má jazvu, aby to mohla dokázať," hovorí jej otec Mark (40), podľa ktorého to znamená, že "je Boh tam hore''.

Fyzik na adresu udalosti uviedol, že je nemožné odhadnúť napätie, ktoré dievčatkom prešlo, ale určite bolo "značné". Búrka, ktorá vtedy zúrila, bola naozaj silná. Blesk udrel do troch domov v ulici a vyhodil poistky. Susedia hovoria o rane ako pri výbuchu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu