Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Chlapec (15) neprežil pád z atrakcie v zábavnom parku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRNO - Podmienku dnes potvrdil brniansky krajský súd pre prevádzkovateľa jarmočnej atrakcie Jaroslava Kučeru. Po páde z jeho veľkej hojdacej lode zahynul v júli 2009 v Ivančiciach pri Brne 15-ročný chlapec.

Krajský súd sa prípadom zaoberal v odvolacom konaní. Potvrdil pre Kučeru trest osem mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na 18 mesiacov Okresného súdu Brno-vidiek. Prevádzkovateľ atrakcie musí taktiež pozostalým zaplatiť odškodné vo výške takmer milión korún (približne 41 tisíc eur). Súdny znalec dospel k záveru, že nešťastie zavinil zlou starostlivosťou o bezpečnosť na zábavnom zariadení.

Súd vychádzal podľa brnianskeho denníka okrem iného zo znaleckého posudku, ktorý tvrdí, že za nehodu mohol zadrený piest na zábrane atrakcie. "Určite sa nedá povedať, že chcel niekomu ublížiť, alebo že o tom nebezpečenstve vedel. Vzhľadom k jeho povolaniu a skúsenostiam to mal poznať," uviedol podľa denníka ku kauze sudcu Tomáš Kurfiřt.

Chlapec pri nešťastí vypadol z atrakcie v podobe veľkej hojdacej lode. Zrútil sa z výšky šiestich metrov na hlavu. Po prevoze do brnenskej detskej nemocnice podľahol rozsiahlym zraneniam.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu