Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Upálili ôsmich koňov, lebo ich majiteľ bol gay!

Nápis na stodole svedčí o úmyselnom založení požiaru Zobraziť galériu (4)
Nápis na stodole svedčí o úmyselnom založení požiaru

NEW YORK - Osem koňov vrátane brezivej kobyly a týždňového žriebäťa zhorelo pred pár dňami pri požiari stodoly v americkom Ohiu. Polícia sa domnieva, že oheň bol založený úmyselne kvôli tomu, že majiteľ zvierat je homosexuál.

Brent Whitehouse, ktorý žije v dedinke McConnelsville v okrese Morgan County, jednej noci počas uplynulých veľkonočných sviatkov s hrôzou sledoval oranžovú žiaru, ktorá zachvátila stodolu pri jeho dome.

"Bežal som k nej, chcel som otvoriť dvere a zachrániť ich (kone), ale boli zaseknuté. Potom odtiaľ vyšľahol silný plameň, ktorý siahal až na strechu. O päť minút už bolo po stodole," povedal Whitehouse.

Oheň bol tak intenzívny, že dokonca poškodil i traktor, ktorý bol vo vnútri. Polícia sa nazdáva, že požiar bol dielom podpaľača, ktorému vadil fakt, že majiteľ koní je gay. Svedčia o tom nápisy na zhorených stenách ako "teploši sú netvory" či "zhorte v pekle".

Hodnota koní sa ráta na stovky tisíc dolárov, Brenta však ich strata zasiahla najmä z emocionálneho hľadiska. "Stodolu môžem znovu postaviť, ale tých koňov mi už nič nevráti," uviedol smutný Whitehouse.

Ohajská Asociácia poistenia pre obete požiarov vypísala odmenu 5000 dolárov (3570 eur) pre toho, kto poskytne informácie, ktoré by mohli viesť k dolapeniu páchateľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu