Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Sudcov našli dobodaných v byte, motívom vrážd mala byť žiarlivosť

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

MOSKVA - Severoruským Archangeľskom otriasla správa o dvojnásobné vražde, ktorej obeťami sa stali dvaja federálni sudcovia. Motívom zločinu však podľa vyšetrovateľov nebolo vybavovanie si účtov zločincov so zákonom, ale žiarlivosť.

Mŕtvoly Iriny Goleniščevovej a Alexeja Dudorova podľa dnešnej tlače našli policajti v jednom z bytov s bodnými zraneniami, ktoré obetiam zasadil nožom manžel sudkyne. Ešte než sa sám pokúsil o samovraždu, zatelefonoval svojim známym, ktorým oznámil, čo sa stalo. Tí potom uvedomili políciu. Páchateľ skončil v kritickom stave v nemocnici.

"Pokúsil sa rozpárať si brucho - a zjavne nešlo o žiadny pokus o fingovanú samovraždu, ako to zločinci často robia," citoval hovorkyňu vyšetrovateľov denník Kommersant.

Zatiaľ čo sudkyňa sa na oblastnom súde venovala občianskym sporom, Dudorov bol špecialistom na trestné prípady a rozhodoval aj korupčné aféry.

Prípady vrážd federálnych sudcov sú v Rusku pomerne zriedkavé. Vlani v apríli vyvolala rozruch aj na najvyšších miestach vražda moskovského sudcu Eduarda Čuvašova, ktorého zastrelil neznámy páchateľ. Stopy viedli k ruským nacionalistom, sudca totiž poslal do väzenia niekoľko moskovských skinheadov a kvôli hrozbám mal povolené nosiť zbraň.

Podozrivý z vraždy, Alexej Koršunov, je stále na úteku. Podľa médií mal zabijak údajne väzby na iného nacionalistu Nikitu Tichonova, ktorého ako páchateľa vraždy známeho advokáta Stanislava Markelova a novinárky Anastasie Baburovovej moskovský súd minulý týždeň odsúdil na doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu