Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zamestnanec telekomunikácií sa po príchode do práce upálil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Najväčšia telekomunikačná spoločnosť vo Francúzsku, ktorá je známa vysokým počtom samovrážd v radoch svojich zamestnancov, v utorok zaznamenala ďalší tragický prípad.

Ako uviedol pre tlačovú agentúru AFP nemenovaný zdroj z vedenia podniku France Télécom-Orange, na parkovisku jednej z pobočiek v okolí Bordeaux sa v utorok ráno podpálil muž (57), ktorý svojim zraneniam na mieste podľahol. Incident potvrdili viacerí predstavitelia francúzskeho odborového zväzu CFDT, podľa ktorých išlo o zamestnanca pobočky v Mérignacu pri Bordeaux pracujúceho pre spoločnosť 30 rokov. Ženatý otec štyroch detí údajne v poslednom období trpel častými presunmi medzi pracoviskami.

Posledná samovražda opäť upriamila pozornosť médií na situáciu v spoločnosti zamestnávajúcej okolo 100-tisíc ľudí, ktorá v rokoch 2008 a 2009 hlásila viac ako 30 samovrážd. Zástupcovia odborov sledujúci stres na pracoviskách informovali, že ďalších 27 samovrážd nasledovalo v roku 2010, v roku 2011 však zaznamenali zatiaľ len jednu. Smutná štatistika vyvoláva znepokojenie vládnych predstaviteľov, vedenie spoločnosti však tvrdí, že vzhľadom na vysoký počet zamestnancov nejde o nič neobvyklé.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu